Technische toepassingen (AEC)

Haal ook in technische projecten je voordeel uit een 3Dmodel op basis van een bestaande situatie of een 2Dplan.  Documenteer je as-built dossier

Verbeter communicatie, bespaar tijd, en reduceer risico’s

Vind het probleem vóór het er een wordt…

3DWalk-Matterport helpt een solide basis leggen voor je volgende bouwproject
Matterport’s 3D data platform is een krachtige en efficiënte manier om het bouwproces van een fysiek gebouw of pand te documenteren en er aan mee te werken. Wij scannen voor jou op locatie en creëren een 3D-model met een detailniveau waardoor je je haast fysiek ter plaatse waant. Deze 3D-modellen worden geleverd in een navigeerbare, fotorealistische weergave die gebruik maakt van gepatenteerde computer vision en AI technologieën bekend als Cortex AI.

Met het Matterport digital twin platform kun je ook eenvoudig extra bestandsformaten exporteren naar andere software van derden, waardoor je veel handmatig werk en tijd bespaart.

Je kan:

  • Belangrijke mijlpalen snel en effectief documenteren en communiceren
  • Reistijd elimineren door het 3D-model te delen en er aantekeningen in te maken.
  • Kwaliteitscontroles op afstand uitvoeren, meten terwijl je niet op locatie bent en fysieke bezoeken verminderen door alle gegevens de eerste keer vast te leggen.
Documentering van je bouwproject met 3DWalk-Through

Documentering van je bouwproject

Snel, efficiënt en 3D

Vervang duizenden foto’s door een eenvoudig, realistisch 3D-bouwmodel. Deel met betrokken partijen en communiceer de actuele situatie, versnel besluitvorming en gebruik voor complete documentering.

Gebruik de 3DWalk-Through als basis voor je BIM proces

Vlotter naar je BIM model

Gebruik MP-ruimteshet aangeleverde 3D-model als de basis voor je BIM-proces. Het wordt snel aangeleverd en is completer dan handmatige metingen.

Kickstart je As-built met 3DWalk-Through

Start je as-built met een 3D-model

We scannen je bestaande toestand om je een compleet 3D-model aan te leveren. De geïntegreerde meetgegens en een eenvoudige export naar jouw softwareprogramma’s, leveren een voorsprong bij het opstellen van as-builts.

Enkele toepassingen

Duiktank in Zwevegem

Op de industriële erfgoedsite van Zwevegem werd een oude stookolietank omgebouwd tot duiktank.  
Voor de energievoorziening van de duiktank werd er gedacht aan het plaatsen van zonnepanelen. De bijzondere vorm van de tank vraagt voor maatwerk.  
Wij scanden het dak van de duiktank in 3D, waarbij het 3D-model kon worden gebruikt om met het ontwerp aan de slag te gaan. 
Gescand met Leica BLK360

Modelleren Trapgat

Bij een nieuwbouwproject werd een metalen trap voorzien.  Het volledige trapgat, reikend tot de 2e verdieping, werd gescand in 3D.  Zowel de 2D-plannen als het BIM model werden aan de architect bezorgd.  Grote voordeel was het kunnen checken en dubbelchecken van alle hoeken en kanten zonder extra verplaatsingen. En met minder risico op fouten.  Bovendien was de visualisatie bij het tekenproces een groot voordeel, ook voor de klant
Gescand met Leica BLK360

Renovatieproject oude woning

Charmante woning van 1910 in Asse.  Er werd ons gevraagd om het pand volledig in 3D te scannen.  Het BIM model + 2D-plannen werden aangeleverd ter voorbereiding van de geplande (energetische) renovaties.  
Gescand met Leica BLK360